Om sidan

Mediakollen är ett minimalistiskt mediaprojekt som drivs av Kamratdataföreningen Konstellationen. Vi har startat Mediakollen för att fler ska få koll på vänstermedia och sociala rörelser utan att styras av nätjättarnas algoritmer. De utvalda artiklarna väljs ut av Kamratdataföreningen Konstellationens ideella redaktion. Utvalt betyder att någon i redaktionen tycker den är intressant, läsvärd, knäpp eller toppen. Utvalt betyder inte att Kamratdataföreningen Konstellationen står bakom artikeln eller publikationen. Om du har idéer på fler flöden att lägga till eller flöden att ta bort så kontakta oss här.

Tekniken

Vi använder oss av RSS-flöden från tidningar, bloggar, poddar och andra sajter för att skapa inlägg på sidan. Om man hellre använder en RSS-läsare direkt så listar vi adresserna för alla flödena under sidan Flöden. Om man är mer intresserad av tekniken bakom så är källkoden publicerad här.

Integritet och data

Vi har inga cookies på sidan. Vi använder det integritetsvänliga statistikverktyg som heter GoatCounter för att få lite grundläggande data om trafiken. Hur datan hanteras går att läsa om här.